Nieuws

De Ondernemer 210323

De Ondernemer #41

Je hoorde een nieuwe aflevering van De Ondernemer op New Business Radio.

Homey is een jong bedrijf dat de afgelopen jaren heeft bewezen dat ons land internationaal meetelt als het gaat om technologische innovatie. Mede-oprichter Emile Nijssen was co-host tijdens De Ondernemer om alles te vertellen over tech, startups en de volgende stappen binnen en over de grens.

Stefan Witkamp en Emile Nijssen startten in 2014 in Enschede met hun bedrijf dat de succesvolle Homey-thuisrobots ontwikkelt en produceert. Eind 2022 werd de nieuwe Homey Pro wereldwijd geïntroduceerd.

Het bedrijf achter Homey, Athom, draait als nooit tevoren. Niet zo gek, alleen de grootste talenten kunnen bij de onderneming aan de slag. Nijssen eerder op De Ondernemer: “Aan de kwaliteit van medewerkers die we aannemen doen we geen concessies. Wij zijn een nuchter Twents bedrijf; de mensen die hier werken zijn van hetzelfde niveau als de mensen die bij techbedrijven in Silicon Valley werken. De beste programmeurs willen liever werken bij een bedrijf dat een eigen consumentenproduct ontwikkelt en vermarkt dan bij een bureau dat de ene naar de andere website of webshop bouwt. Ze noemen ons niet voor niets de ‘Apple van Enschede’.”

Dat 'Apple van Enschede' richt zich ook meer en meer op de Amerikaanse markt met nieuwe producten. Aan presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling om de tech-ondernemer de hemd van het lijf te vragen over de laatste ontwikkelingen, internationale ambities en hoe de dertiger kijkt naar de big tech-concurrenten als Google, Apple en Amazon.

Verder te gast in de uitzending waren Alexander Wijninga van Watermelon, Jeroen Soeterbroek van Harborn digital en Eric van Hall van Copyrobin. Ook deze aflevering natuurlijk Roland Tameling in een nieuwe De Ondernemer Onderweg met dit keer Guido Pot van Xpeng en ook Job van den Berg kwam weer langs voor een verse Data Dinsdag.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live