Nieuws

Company Challenge 15032023

Aanbesteden is ‘the way to go'

De Company Challenge stond dit keer in het teken van aanbesteden.

Een aanbesteding kun je het beste omschrijven als een inkoopproces van de overheid, of van een organisatie die taken voor de overheid uitvoert, zoals een school of een veiligheidsregio. 

De overheid moet zich aan bepaalde regels houden bij aanbestedingen. Door deze regels kopen overheden integer in en krijgen ze de beste kwaliteit voor een zo goed mogelijke prijs. Op deze manier stimuleert de overheid concurrentie tussen bedrijven. Ondernemers krijgen door de regels een eerlijke kans om een overheidsopdracht te winnen. 

Aanbieders van producten en/of diensten hebben zich dus aan regels te houden. Hoe maak je de kans om een aanbesteding te winnen zo groot mogelijk? Wat zijn de do’s en dont's en is het ook echt zo dat het proces afdwingt dat iedere leverancier dezelfde kansen krijgt? Ron Lemmens ging erover in gesprek met Jan van Wijngaarden, Managing Director bij AllSolutions; Louis de Koning, Partner bij Improven; en Sam-Peter Bakker, senior adviseur bij TwynstraGudde. 

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

Luister live