Nieuws

People Power 130323

Werktevredenheid en duurzame inzetbaarheid

Glenn van der Burg ging in gesprek met verschillende gasten in People Power.

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het vinden van goede werknemers vaak moeilijk, maar goede werknemers voor de lange termijn aan je organisatie binden is vaak nog moeilijker. De banen liggen voor het oprapen en de aanbiedingen om van werkgever te veranderen wordt steeds aantrekkelijker. Uit een benchmark van HR-dienstverlener Visma | Raet blijkt dat één op de drie werkenden (34%) twijfelt om over te stappen naar een andere werkgever. Het is dus van het grootste belang om je werknemers te behouden. Hoe doe je dat, hoe organiseer je dit als HR en hoe zorg je ervoor dat je medewerkerstevredenheid hoog blijft? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Myrthe Smalbraak, Director HR bij Visma | Raet; en Stefan Op de Woerd, Managing Director bij Dialog.

Nog steeds staan gezondheid en employability hoog op de HR agenda. Wat is er in de afgelopen tien jaar veranderd op het gebied van duurzame inzetbaarheid, wat hebben we geleerd en waar moet je alsnog morgen aan beginnen? Deze aflevering van People Power werd samen gemaakt met 'Tijdschrift voor HRM'. Te gast in het tweede uur van People Power waren Annet de Lange, bijzonder hoogleraar duurzame inzetbaarheid aan de Open Universiteit en senior consultant bij Berenschot; en Jeroen Kluytmans, Manager Employability bij DSM.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live