Nieuws

Groene groeiers 10032023

Beter scheiden en inzamelen van restafval

Groene Groeiers stond deze keer in het teken van restafval.

Tussen 2015 en 2020 daalde de hoeveelheid restafval van 240 kilogram naar 180 kilogram per inwoner per jaar. Een belangrijk deel van de grondstoffen in ons restafval gaat in de verbrandingsoven. We hebben dus vijf jaar gedaan over 25% reductie. Het doel voor Nederland is 30 kilo restafval per inwoner per jaar in 2025.

Er ligt dus nog een grote uitdaging. Hoe pakken we dat aan? Hoe kunnen burgers beter scheiden of inzamelen en hoe kunnen innovatieve ondernemers delen van de oplossing bieden? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met drie specialisten: Sander Klijnstra, manager circulariteit bij gemeente Den Haag; Jelle Kies, Business Development bij Kies Kurk; Annemarie van Oorschot VNO-NCW en Jeroen Dijkstra co-founder van Pottle.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live