Nieuws

De Ondernemer 070323

De Ondernemer #39

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Veel bewegingen in de markt van de deelvervoeraanbieders. Terwijl concurrentie het erg moeilijk heeft gaat Check naast deelscooters ook deelauto's via de app aanbieden. Mede-oprichter Marco Knitel was co-host tijdens De Ondernemer om alles te vertellen over deze zet en de verdere ambities.

Het gaat hard met de in 2019 opgerichte deelvervoeraanbieder Check. Het nog steeds jonge bedrijf mag pronken met mooie winst- en groeicijfers, is in steeds meer steden actief en gaat nu ook de markt van deelauto's op, te beginnen in onze hoofdstad. Dat in een periode dat de toekomst van concurrent GO Sharing even aan een zijden draadje leek te hangen en ook de kritiek op de elektrische voertuigen niet altijd mals is te noemen, ondanks de enorme populariteit onder vooral jonge gebruikers. Als klap op de vuurpijl: het bedrijf begon maandag 6 maart met een pilot met tien deelauto’s in Amsterdam.

Hoe flikken oprichters Paul van Merrienboer en Marco Knitel dat? Knitel - ooit general manager van Uber in ons land - legde het uit in een nieuwe aflevering van De Ondernemer, met zoals gewoonlijk gastheren Roland Tameling en Remy Gieling. Niet alleen de deelauto's, ook de verdere ambities en de problemen rondom het wildparkeren van de elektrische tweewielers zullen ruim aan bod komen. Zo is Check sinds kort actief in Nijmegen. Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame integratie in de Gelderse stad is verantwoord gebruik van de publieke ruimte. Daartoe heeft het platform het beloningsprogramma Coins geïntroduceerd. Wat dat inhoudt hoorde je tijdens De Ondernemer.

Verder te gast in de studio waren Jeroen de Wit van Teamleader, Klaas Korte van Kaartje2Go en Milan van der Meulen van Soly.

Ook deze aflevering natuurlijk Roland Tameling in een nieuwe De Ondernemer Onderweg. Job van den Berg kwam langs voor een verse data dinsdag. Op 29 en 30 maart staan tijdens de Webwinkel Vakdagen de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal. Waarom je het niet mag missen? Je hoorde het tijdens De Ondernemer.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live