Nieuws

Wonen

Welke rol spelen de provincies in de woningproblematiek?

Trending Today stond deze aflevering in het teken van wonen en de PS-verkiezingen.

Het op één na belangrijkste onderwerp van de komende Provinciale Statenverkiezingen is volgens de Nederlander 'wonen'. Voor de Nederlandse starter is maar 3% van de huizen op de markt betaalbaar en die bevinden zich ook nog eens aan de randen van onze langsgrens. Hoe groot is het probleem nu eigenlijk en wat is de rol van de provincies hier precies in? Dat besprak Marc van Hal met zijn gasten in deze uitzending van Trending Today. 

Als eerste ging Marc het gesprek aan met Anne Koning, gedeputeerde met de portefeuille wonen in de provincie Zuid-Holland. Samen spraken ze over de rol van de provincie in de woningbouw. In Zuid-Holland zullen namelijk 235.000 woningen gebouwd gaan worden voor 2030. 

Ook sprak Marc met Lana Gerssen, makelaar en voorzitter van het NVM vakgroepbestuur Wonen. Waar zijn de grootste tekorten in Nederland voor mensen die een woning zoeken en welke groep heeft de meeste moeite met het zoeken van een nieuwe woning? 

Hoe kan je creatief omgaan met het bouwen van woningen? Directeur en bestuurder van deltaWonen, Evert Leideman, kon Marc meer vertellen over hoe zij als woningcoöperatie hiermee omgaan. 

Als laatste was politiek verslaggever Tom Staal te gast. Wat zijn de standpunten van de verschillende partijen en wat zijn hun doelen? 

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live