Nieuws

230223 Impact

Parkeren en laden onder een zonnepark

Glenn van der Burg ontving Annelie Bleckman en Jens van der Laan in Impact.

Eigenaren van parkeerruimtes, lokale overheden en andere initiatiefnemers zien steeds meer mogelijkheden voor de aanleg van zonnecarports. Niet alleen helpen zonnecarports bij het besparen op energierekeningen, maar laten ook zien dat duurzaamheid belangrijk is voor de organisatie. Niet onbelangrijk: zonnecarports bieden overdekte parkeergelegenheid en laadmogelijkheden. 

Dat lijkt eenvoudig, maar de praktijk blijkt vaak complexer. Wat is er dan zo ingewikkeld aan het bouwen van zonnecarports, maar vooral hoe vind je daar de oplossingen voor? Voor antwoorden op deze en andere vragen nodigde Glenn van der Burg twee experts uit: Annelie Bleckman, mede-eigenaresse van Camping It Wiid; en Jens van der Laan, Head of Business Development Energy Solutions bij GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live