Nieuws

Eric Klaassen

De Ondernemer #37

Je hoorde een nieuwe aflevering van De Ondernemer op New Business Radio.

Presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling ontvingen Eric Klaassen, mede-oprichter van boodschappenbezorgdienst en supermarkt-app Crisp. Twee uur lang stond de uitzending in het teken van startups, innovatie, duurzaamheid en voeding. Kortom: een smakelijke uitzending.

Inmiddels zijn de bestelwagens van Crisp niet meer weg te denken uit onze straten. De service bezorgt in heel Nederland en Vlaanderen zeven dagen per week boodschappen. Vóór 22.00 uur via de app besteld is de volgende dag in huis. Het assortiment van Crisp bestaat uit producten van meer dan 800 veelal lokale boeren, makers en kwekers. Het bedrijf werd eind 2018 gelanceerd door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. De missie? Eten met betere kwaliteit gemakkelijk bereikbaar maken.

In juni 2022 werd Crisp bekroond tot Innovatiefste e-Commerce Bedrijf en door onderzoeksbureau GfK werd Crisp uitgeroepen tot Beste Online Supermarkt op het gebied van aanbod, service, prijs en kwaliteit. In september vorig jaar kondigde Crisp de acquisitie van lokale leverancier De Eetfabriek aan, waarmee de service versbereide, kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken aanbiedt. Met de overname van De Krat begin dit jaar, voegt Crisp daar nog meer gemak aan toe.

De mede-oprichter ging daarnaast met hosts Remy Gieling en Roland Tameling in gesprek over de verdere toekomstplannen, de online boodschappenmarkt, het belang van duurzaamheid en nog veel meer. En we mogen de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de startup zeker niet overslaan.

Verder te gast in de uitzending waren digital commerce expert Wijnand Jongen, Maurice van Tilburg van Techleap, Reinier de van der Schueren van OOPKOP, Mark Vletter van Voys en kwam Job van den Berg langs voor een verse Data Dinsdag.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live