Nieuws

De Ondernemer 140223

De Ondernemer #36

De Ondernemer met Remy Gieling en Roland Tameling gemist?

Love is in the air bij Remy Gieling en Roland Tameling in De Ondernemer, want het is Valentijnsdag. De hosts ontvingen 100%LEUK-oprichter Emmy Dingemans als co-host. Een bedrijf dat inclusiviteit zeer hoog in het vaandel heeft staan. Maar er is nog veel meer om naar te luisteren en kijken.

In 2002 begon ondernemer Emmy Dingemans met 100 euro en veel creatieve ideeën haar eigen lifestyle winkel ‘Leuk Spul’. Ze merkte dat klanten vaak op zoek waren naar originele, persoonlijke cadeautjes. Een leuke vraag, waaraan ze graag wilde voldoen. En als het niet te krijgen is, dan ontwikkel je het toch zelf?

Zo begon ze met het bedenken van leuke attenties waarin een compliment of een boodschap verwerkt zat. Het duurde niet lang of de eerste 100%LEUK-producten - voetenbadjes en kletskoeken - stonden bij haar in de winkel. De zelfontwikkelde producten sloegen aan en collega-winkeliers wilden ze ook graag gaan verkopen. Een mooie kans om het merk verder te ontwikkelen. Zo ontstonden de eerste 100%LEUK-verkooppunten, inmiddels zijn het er 550.

Wat de onderneming extra waardevol maakt is de samenwerking met het team van zogenaamde 'LEUKERDS': mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zorgen ervoor dat de producten perfect worden verpakt en klaar worden gemaakt voor de verkoop. Over deze bijzondere manier van werken, inclusiviteit, de groei-ambities en een flinke dosis Valentijns-liefde hoorde je Emmy Dingemans twee uur lang in een uiterst liefdevol geproduceerde De Ondernemer.

Verder te gast in de uitzending waren Frits Beunke van ‘Handleiding Toezicht en Risico’, Joost Coopmans, partner van BDO Corporate Finance; Michelle Peters van Seesoap, Suzanne van Straaten van Sprinklr.co, Joost van der Goot van vloerkledenwebshop Volero en Tim Struijs van Carclean. 

Daarnaast kwam Job van den Berg langs voor een verse Data Dinsdag en hoorde je zoals elke uitzending vlak voor sluitingstijd, Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn over waar hij de afgelopen twee uur naar heeft moeten luisteren en kijken. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live