Nieuws

People Power 060223

Vergrijzing op de arbeidsmarkt

Een nieuwe aflevering van People Power met Glenn van der Burg gemist?

Dat er krapte is op de arbeidsmarkt, zal weinigen zijn ontgaan. Bedrijven hebben veel moeite om personeel te vinden en het aantal werklozen is kleiner dan het aantal openstaande vacatures. Een belangrijke oorzaak daarvan is de vergrijzing van de Nederlandse bevolking.

Gepensioneerden geven wel geld uit, maar werken niet meer. Er zijn dus minder werkenden, terwijl de vraag naar diensten en producten juist groeit. Dat zal de komende decennia niet veranderen. Hoelang blijft dit zo? Wat zijn de gevolgen daarvan en wat kunnen we daar nu al aan doen? Voor antwoorden op deze vragen nodigde Glenn twee experts uit: Toon Taris, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht; en Evelien van Leeuwen, Management Consultant bij Bisnez.

Het is jouw organisatie gelukt. Met een spetterende start wordt de opnieuw gevonden purpose gelanceerd. En nu? Afwachten wat er gaat gebeuren heeft niet zoveel zin. Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat de positieve effecten van een inspirerende purpose daadwerkelijk gaan ontstaan? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Geert Wernaart, Culture & Development Manager EMEA bij Patagonia; en Renee de Boo, partner People & Change bij KPMG.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live