Nieuws

LTB OCG 27012023

Communicatie in het onderwijs

Ron Lemmens sprak met Axel van ’t Hoen in Let's Talk Business.

De Onderwijs Communicatie Groep (OCG) is een uitgeverij, off‐ en online. Hun uitgaven helpen scholieren en hun ouders bij de keuze voor een vervolgopleiding (voortgezet‐ en middelbaarberoepsonderwijs).

De missie is het keuzeproces van de leerlingen voor hen zo transparant en toegankelijk mogelijk te laten zijn. Hiertoe hebben ze twee platformen ontwikkeld, De VO Gids en het MBO Kompas. Deze podia worden gefinancierd door de deelnemende onderwijsinstellingen die voortgezet onderwijs of middelbaarberoepsonderwijs aanbieden. Hun motief om aan de producten van OCG deel te nemen als aanbieder van informatie, is dat ze een formule hebben ontwikkeld die voor de aanbieders van onderwijs een bijzonder efficiënte en effectieve manier biedt om leerlingen te informeren over hun onderscheidende aanbod. Hoe brengen ze de behoeften van ouders, leerlingen en onderwijsinstellingen samen? Ron Lemmens ging erover in gesprek met Axel van ’t Hoen, directeur bij de Onderwijs Communicatie Groep.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter. 

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl 

Luister live