Nieuws

Selfmade in Holland 24012023

Selfmade in Holland #7

Roelof Hemmen ging in gesprek met René van der Zel tijdens Selfmade in holland.

Hij reed z’n eerste auto in de prak. Met een lege garage en nul euro op de bank begon hij een handel in sportvoeding uit Duitsland. Die auto moest terugverdiend. Voormalig bodybuilder René van der Zel wist toen niet dat dit de basis zou zijn voor XXL Nutrition, de grootste Nederlandse aanbieder van eiwit shakes, supplementen en speciale voeding voor sporters. De producten zijn verkrijgbaar bij zo’n 800 sportscholen en 250 verkooppunten, waaronder Jumbo en Plus. Het leeuwendeel van 50 miljoen omzet komt uit de webshop. Renés garage is weer gevuld. Niet met potten eiwit, maar met een McLaren en twee gifgroene Lamborghini’s. Met XXL Nutrition is hij op weg om Europa te veroveren. Roelof Hemmen ging met René in gesprek over zijn succes.

Luister elke dinsdag aansluitend aan De Ondernemer om 13:00 uur naar Selfmade in Holland, met topjournalist Roelof Hemmen.

De serie Selfmade in Holland is een initiatief van Suzan Eikelenstam van Webhelden, een netwerk voor eigenaren van consumer brands, en journalist Roelof Hemmen. De ambitie is om Nederlandse topondernemers te belichten en nieuwe generaties te inspireren.

Selfmade in Holland is een productie van De Ondernemer met ondernemersnetwerk Webhelden, in samenwerking met Klarna en Adyen.

Luister live