Nieuws

De Ondernemer Annemarie van Gaal 17012023

De Ondernemer #32

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Ze is niet alleen 'de eerste vrouwelijke premier van Nederland', maar ook de eerste leider van ons Ondernemerskabinet. In De Ondernemer kijkt ze terug op het eerste jaar van dat andere kabinet - als in: Rutte IV - en geven ook haar ondernemersministers hun visie over dat wat er zou moeten gebeuren. Co-host van Remy Gieling en Roland Tameling was deze keer Annemarie van Gaal. 

"Waar ik al tien jaar voor pleit, is de afschaffing van alle toeslagen, regelingen en heffingen", stelde Annemarie van Gaal. "Ik wil een simpel inkomstenbelastingsysteem met een heel hoge belastingvrije voet van zeg 25.000 euro per jaar. De vermogensbelasting kan dan best wat omhoog gaan, maar voor mensen met een laag en middeninkomen moet iedere gewerkt uur ook daadwerkelijk meer opleveren. Het kan toch niet zo zijn dat we nog steeds in een land leven waar het voor sommige mensen honderden euro’s meer oplevert om in de bijstand te blijven, dan om te werken?"

Deze gedachte en meer van haar actiepunten kwamen aan bod in De Ondernemer.

Ook kabinetsadviseur Cor Molenaar en een aantal van de Ondernemerskabinet-ministers schoven aan in de studio: Saskia Griep, minister van Toerisme; Jan de Keijzer, minister van Communicatie en Job van den Berg, minister van Digitalisering en Data. Verder waren Jacco Vonhof van MKB Nederland en minister van Brandstof, Frederiek van Ruiten, van Van Ruiten camperverhuur te gast. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn? 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live