Nieuws

Techniekpact LTB 13012023

Techniek in het onderwijs

Ron Lemmens ging in gesprek met Thea Koster tijdens Let's Talk Business.

Sinds 2019 is Thea Koster voorzitter van het Techniekpact. In haar rol als voorzitter wil zij dat heel Nederland van de projecten en samenwerkingsverbanden die binnen het Techniekpact worden uitgevoerd profiteert. De voorzittersrol vervult Thea Koster naast haar hoofdfunctie als voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College in Zwolle, goed voor 17.000 studenten, waarvan 60 procent aan de techniekkant.

Er zijn op dit moment grote tekorten aan personeel in de techniek. Binnen het bètatechnisch onderwijs zet de dalende trend die een aantal jaren geleden is ingezet zich verder voort. Steeds minder jongeren kiezen voor een technisch profiel. De terugloop kan voor een klein deel verklaard worden door leerlingendaling en grotendeels door terugloop van de keuze voor natuurprofielen. Hoe stimuleer je millennials en opvolgende generaties om aan de sector te blijven verbinden? Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Thea Koster, voorzitter van Techniekpact.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter. 

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl 

Luister live