Nieuws

Company Challenge 15122022

Werkgelegenheid en omzet: familiebedrijven aan de top

Company Challenge stond in het teken van familiebedrijven.

Heineken, SHV, BCD, Pon Holdings en Jumbo Supermarkten, de vijf grootste familiebedrijven van ons land, zijn samen goed voor een omzet van 130 miljard euro. Familiebedrijven maken een belangrijk deel uit van het Nederlandse bedrijfsleven. Het hangt een beetje af van de definitie die je hanteert, maar volgens het CBS is 70% van alle bedrijven in Nederland een familiebedrijf. Gezamenlijk zijn zij goed voor 53% van het BBP. 

Publiek geheim is dat dit type bedrijven de afgelopen jaren voor aanzienlijk meer werkgelegenheid hebben gezorgd dan het landelijk gemiddelde. In deze aflevering ging Martine Hauwert met Jan van Wijngaarden van AllSolutions en Robbert Bolsenbroek van Interface Groep in gesprek over een aantal specifieke karakteristieken van deze ondernemingen. Met welke uitdagingen hebben juist deze bedrijven te maken en hoe gaan ze hiermee om?

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

Luister live