Nieuws

De Ondernemer 13 december

De Ondernemer #29

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Het jaar 2022 stond en staat voor een zeer groot deel in het teken van torenhoge energieprijzen, verduurzaming in de versnelling en onrust op de gasmarkt. Hoe kijkt Gaslicht.com CEO en oprichter Ben Woldring tegen deze uitdagingen aan? Ben Woldring is oprichter van de Bencom Group, bekend van populaire vergelijkingssites in Nederland en Duitsland op het gebied van telecom, energie, verzekeringen en hotels, waaronder Gaslicht. com. Hij is altijd op zoek naar ondernemende en innovatieve manieren om positieve verandering te stimuleren.

Het maakt de Groninger de perfecte co-host voor een energievolle De Ondernemer, waarin energie ook een hoofdrol heeft. Als lid van de raad van advies bij Stichting ECP en via de samenwerking met Dutch Digital Delta & Topsector Energie, wil de topondernemer een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelen en energietransitie-uitdagingen van Nederland.

Hoe kijkt Woldring aan tegen de torenhoge prijzen, de noodzakelijke vergroening en andere vraagstukken waar ondernemers tegenaan lopen én wat is zijn visie op de BV Nederland in het algemeen? Ook kwamen we te weten wat de ambities van de ondernemer zelf zijn. Wat kunnen we in 2023 van de dertiger verwachten? Remy Gieling en Roland Tameling gingen er met hem over in gesprek.

Voormalig Startup van de Week Regreener is een platform dat zich richt op het groener maken van onze planeet, onder andere via abonnementen. Het bedrijf, begin 2021 opgericht door Bernard de Wit (28) en Job van Hooijdonk (30), focust op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten. Simpel gezegd: een bedrijf kan voor medewerkers een abonnement afsluiten, waarmee hun CO2-footprint wordt gecompenseerd via projecten die Regreener steunt.

Het gaat om transparante projecten over boomaanplant in onder meer Kenia, Mozambique en Nederland, regenwoudbescherming in Ecuador en projecten rond gecertificeerde groene energie. Binnenkort volgen projecten die focussen op koraalbescherming en het verwijderen van plastic uit zee. Het is ook mogelijk een eenmalige bijdrage te leveren. Van Hooijdonk kwam ons in de studio vertellen hoe Regreener dit alles wil gaan bereiken.

We bleven duurzaam bezig dankzij nog een gast: Max Blom. Hij is oprichter en brand director bij Mystic Boarding, een wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in duurzame waterwear en -accessoires. Waar vrienden en latere wereldtoppers zich toelegden op een professionele kitesurfcarrière, zette Blom vanaf 2002 de toon op het gebied van kite-gear. De ondernemer bedacht een eigentijds, op de typisch rauwe Nederlandse kite-ervaringen gebaseerd merk, waarna het bedrijf een enorme vlucht nam.

Met de verkoop in meer dan vijftig landen wereldwijd, is Mystic vandaag de dag niet meer weg te denken uit de mondiale watersport. De producent is tien jaar op rij door de lezers van IKSURFMAG uitgeroepen tot beste merk voor kitesurf-accessoires. Met het twintigjarig jubileum in aantocht, wordt het hoog tijd dat mensen dit succesvolle ondernemersverhaal een keer te horen krijgen.

Ook deze week was Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakte in zijn radiocolumn Data Dinsdag duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. Daarnaast sprak Remy Gieling ook met Alex van Vliet. Hoorde je Leo de Haas in De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn? 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook

Luister live