Nieuws

Solvinity Update #3

De rol van de overheid binnen digitale ecosystemen

Ron Lemmens sprak met Nancy Roos-Beukers en Wim Hoekstra in een Business Update.

Overheden zijn in de moderne maatschappij actief in complexe digitale ecosystemen: gelijkwaardige samenwerkingsverbanden tussen uiteenlopende stakeholders op een digitaal fundament. Die kun je niet als een klassiek systeem van buitenaf managen door aan de juiste knoppen te draaien.

De kracht van een ecosysteem komt namelijk uit het ecosysteem zelf; hoe beter het zichzelf organiseert, hoe effectiever het zal worden. Je moet de juiste condities creëren waarbinnen het ecosysteem zich kan ontwikkelen. De overheid moet daarom als (regie)onderdeel van dit ecosysteem worden gezien en niet als een externe ‘ecosysteem-beheerder’ die van buitenaf invloed uitoefent. Hoe verandert de overheid van ‘buitenstaander’ in een actief onderdeel van dergelijke digitale ecosystemen? 

Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Nancy Roos-Beukers, CCO bij Solvinity en Wim Hoekstra van Quarant. 

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live