Nieuws

Business Update Esther Dijk

Grote tekorten in de technische sector

Folkert Tempelman ging in gesprek met Esther Dijk in een Business Update.

Er moeten ruim 40.000 mensen bijkomen in de technische sector. Binnen twee jaar is 80% van de mensen die nieuw instromen in de techniek, alweer verdwenen. Het forse personeelstekort in de techniek neemt de komende jaren, door de groeiende vraag vanuit verduurzaming, nog meer toe. Een gezamenlijk aanvalsplan van de werkgevers in de bouw, techniek en energiesector moet helpen om dit tij te keren. Maar hoe gaan individuele ondernemers in de tussentijd om met het personeelstekort en hoe halen ze nieuwe mensen binnen? Folkert Tempelman ging hierover in gesprek met Esther Dijk, hoofd communicatie en public affairs bij Techniek Nederland.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen. De verdiepende podcast 'Aan de Bak' is ook te beluisteren via: Podcast - De Makers van Morgen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live