Nieuws

Visma Raet 05122022

Altijd blijven praten

Ron Lemmens sprak met Myrthe Smalbraak en Stefan Op de Woerd tijdens een Business Update.

Vanuit de vijftiende editie van de HR Benchmark van Visma | Raet blijkt dat de focus nog altijd ligt op het werven van nieuwe medewerkers. Het is echter dweilen met de kraan open als je de achterdeur niet gesloten houdt. De huidige medewerkers moet je namelijk niet uit het vizier verliezen.

Uit onderzoek blijkt dat nieuwe medewerkers al in de eerste 45 dagen na het tekenen beslissen of ze langer blijven dan één jaar. Continu het gesprek aangaan en een goede professionele ontwikkeling faciliteren zijn belangrijke aspecten van iemand zijn loopbaan binnen je organisatie. Hoe organiseer je dit als HR en hoe regel je dit zo efficiënt mogelijk? Te gast in de uitzending waren Myrthe Smalbraak, HR Director bij Visma | Raet; en Stefan Op de Woerd, Managing Director bij Dialog.

Myrthe werkt sinds 2019 bij Visma | Raet en vervult sinds 2022 de rol van HR Director. Ze heeft een passie voor het samenbrengen en verbinden van organisatieontwikkeling, technologie en de mens. Samen met het team is Myrthe eindverantwoordelijk voor het opzetten en continue ontwikkelen van HR- en Recruitmentprocessen. Hierbij creëren ze een omgeving waar medewerkers op hun best kunnen zijn en als team kunnen winnen. Een omgeving waarin waardering, motivatie en betrokkenheid centraal staan. Persoonlijk leiderschap speelt hierin een onmiskenbare rol.

Stefan Op de Woerd is oprichter en eigenaar van Dialog, een online platform voor het ondersteunen van performance management, talent management en het meten van betrokkenheid. Het viel Stefan op dat het beoordelingsgesprek vooral een ‘administratief moetje’ was, waar mensen niet beter van werden en wat vooral veel tijd kostte. Terwijl het doel volgens Stefan is om continu met elkaar in gesprek te zijn over wat iemand wil bereiken en ontwikkelen. 

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live