Nieuws

Robert Vlekke

Boeien en groeien

De krapte in de arbeidsmarkt stond centraal in de Company Challenge op New Business Radio.

Het CBS heeft berekend dat er in Q1 van 2022 ongeveer 1,9 miljoen mensen van baan zijn gewisseld. Dat is een stijging van liefst 35% ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment zijn er 143 vacatures op 100 mensen. 

De gevolgen van het niet kunnen vinden van personeel ondervinden we allemaal, iedere dag weer. Minder treinen, buslijnen die verdwijnen en spoedeisende hulpafdelingen in ziekenhuizen die hun deuren moeten sluiten. Een ander gevolg van het niet kunnen vinden van personeel, is dat de druk op mensen die op dit moment in je bedrijf werkzaam zijn alsmaar toeneemt. Daardoor is het kort- én langdurend verzuimpercentage sinds de jaren 80 niet zo hoog geweest. 

Dit betekent dat we, zeker nu, zuinig moeten zijn op de mensen die in organisaties werkzaam zijn. Daar heeft COVID-19 niet aan bijgedragen. Het zorgde ervoor dat organisaties persoonlijke groei van mensen, als strategisch HR-thema, links lieten liggen. 

Ron Lemmens ontving Corné Suikerbuik, Manager Talent bij AllSolutions; Robert Vlekke, directeur bij Online Talent Manager; en Martin de Vries, HR-manager bij Bazalt. Hoe maak je van de huidige staat van de arbeidsmarkt een kans en hoe maak jij het verschil in een competitieve markt?

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

Luister live