Nieuws

Martin van Kranenburg

De Ondernemer #27

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Ruim een week geleden werd hij in De Radiofabriek in Hilversum nog uitgeroepen tot Freelancer of the Year. Dinsdag 29 november komt de neuromarketing-expert weer naar het Media Park voor zijn rol als co-host in De Ondernemer. We hebben het over Martin van Kranenburg, die aanschoof bij presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling.

Mar­tin van Kra­nen­burg is naast Freelancer of the Year 2022, één van de meest gevraagde sprek­ers over con­ver­sie- en neu­ro­mar­ket­ing in Ned­er­land. Hij is Docent van het Jaar bij Beeck­esti­jn Busi­ness School en sprek­er op de Web­winkel Vakda­gen en De Dag van de ZZP'er. In de pop­u­laire whitepa­per 'Online beïn­vloe­den' ver­taalde hij de principes van Robert B. Cial­di­ni naar de online omgev­ing. Van Kranenburg is daarnaast part­ner en ontwikke­laar van Schrijven voor het Brein, waar al meer dan 1.500 onderne­mers leer­den om win­st­gevende brein­vrien­delijke copy te schrijven.

In De Ondernemer spraken presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling met Van Kranenburg over zijn zelfstandig ondernemerschap en zijn weg naar de titel Freelancer of the Year. Maar natuurlijk willen we ook alles weten over conversie- en neuromarketing, de lessen van Cialdini en nog veel meer. Kortom: wat kan jij als ondernemer van Van Kranenburg leren? 

Ook was Cristel van de Ven te gast. Als voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland schrijft ze maandelijks een expertblog op De Ondernemer en duidt zij er regelmatig ontwikkelingen rondom zelfstandigen. Een prima moment om met Van de Ven te spreken over de huidige staat van het zelfstandig ondernemerschap in ons land.

Hoe doet deze groep ondernemers het na de coronapandemie, in tijden van torenhoge inflatie en dito energieprijzen? Maar ook een periode van enorme arbeidskrapte op de markt? Verder gaan we het hebben over pensioenen. Wat heb jij als zelfstandig ondernemer geregeld voor je oude dag? Gebruik je de FOR (fiscale regeling om geld opzij te zetten voor later), heb je een lijfrenteverzekering of vastgoed dat je te zijner tijd kunt verkopen? Van de Ven legde het uit.

Ook te gast was Loes Vork, mede-auteur van het boek ‘Denk je dat je mij kunt helpen? - Hoe het is om in therapie te zijn’. Vork is zelfstandig ondernemer en haar ondernemerschap speelt een grote rol in het boek waarin ze beschrijft hoe belangrijk het is om als zzp'er aan je mentale gezondheid te werken. Omdat er geen toezicht is van een manager of bedrijfsarts kan het soms lastiger zijn om een burn-out te herkennen en er iets mee te doen. Wat zijn Vork haar lessen uit de praktijk?

In De Ondernemer Onderweg ontving Roland Tameling elektrisch bezoek vanuit China. Voor De Radiofabriek stond een Voyah Free geparkeerd. Dat is het premiumlabel van de Chinese EV-fabrikant Dongfeng, een elektrische SUV van 4,95 meter lang en 1,95 meter breed, met een wielbasis van bijna drie meter. Thijs Pitlo van Riva EV Mobility had alle details voor ons.

Verder was Jeroen Beumer van bakfietsenfabrikant Babboe te gast. Het Amersfoortse bedrijf richt zich tegenwoordig niet alleen op gezinnen, maar ook op de zakelijke markt. Met de elektrische vrachtfietsen van Babboe Pro kunnen ondernemers emissievrij en op een heel snelle en efficiënte manier in het drukke stadsverkeer spullen vervoeren en vracht afleveren.

Ook deze week was Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook

Luister live