Nieuws

People Power 28112022

Hypes doorprikken

People Power met Glenn van der Burg op New Business Radio gemist?

We zien er allemaal wel eens tegenop, het beoordelingsgesprek. Heb je de afgelopen tijd wel alles gedaan wat je moest doen en voldoe je aan de verwachtingen? Heeft een beoordelingsgesprek wel echt zin?

Veel organisaties zijn op zoek naar een nieuwe manier van beoordelen. Wat betekent dat er geen plaats meer is voor het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Tijdens het beoordelingsgesprek wordt er gekeken naar de dingen die het afgelopen jaar niet goed zijn gegaan en die niet meer verandert kunnen worden. De vraag is of deze negatieve terugblik wel motivatie geeft om het beter te doen in het nieuwe jaar. 

Kunnen we deze manier van beoordelen veranderen en hoe doen we dit dan? Of moeten we toch blijven bij het 'oude vertrouwde' beoordelingsgesprek en het meer bedrijfskundig in plaats van bedrijfspsychologisch bekijken? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Maaike Blansjaar, programmamanager bij Achmea Foundation en Paul Jansen, Professor Emeritus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de coronacrisis stond het water bij zorgprofessionals tot aan de lippen. Al lijkt de crisis nu onder controle, de problemen zijn nog niet opgelost. Tekort aan personeel en vergrijzende bevolking zorgen voor uitputting, stress en problemen bij zorgprofessionals. Terwijl de zorg steeds complexer wordt. De zorgsector zit in de knel en is hard op zoek naar oplossingen. Hebben we een fundamentele omslag nodig in hoe we zorgprofessionals opleiden? Hoe maken ziekenhuizen nog tijd en ruimte te maken voor een leven lang leren en is er naast de verplichte nummers ook ruimte voor eigen wensen of persoonlijke ambities? Diederik Gommers, hoofd Intensive Care bij het Erasmus MC; en Tom Bos, directeur van de Skillstown Group, vertelden er meer over.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live