Nieuws

Roland Kahn de ondernemr 08112022

De Ondernemer #25

Een nieuwe aflevering van De Ondernemer gemist?

Één van de bekendste retailondernemers die ons land rijk is, was co-host van De Ondernemer. 'Mr. CoolCat' Roland Kahn presenteerde samen met Roland Tameling en Remy Gieling de wekelijkse radioshow. Kahn sprak onder meer over zijn decennia aan ondernemerssuccessen en hobbels. Ook kwam het recent verschenen boek 'Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk' aan bod. Wat mag je nog meer verwachten?

In het in september verschenen boek 'KAHN – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk' blikt Roland Kahn terug op zijn avonturen als beginnend ondernemer en de kleurrijke retail-loopbaan die daarop volgde. Zo gaat hij in op de beginjaren van CoolCat en de buy en build-strategie die onder meer leidde tot de overnames van onder meer America Today, MS Mode, maar ook zijn pogingen om de V&D en HEMA over te nemen. Zijn allereerste stappen als vastgoedeigenaar en investeerder, die de basis vormden voor zijn huidige zakenimperium Cool Investments, komen eveneens aan bod in het boek.

Bijzonder is dat de netto-opbrengst van het boek geheel ten goede komt aan onderzoek naar de behandeling van patiënten met melanoom-huidkanker in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Kahn is als donateur nauw betrokken bij dit ziekenhuis. Het onderzoek dat de ondernemer met eigen donaties en de opbrengsten van het boek wil financieren, richt zich op het vinden van antwoorden op waarom sommige patiënten (net als Roland Kahn zelf) goed op een nieuwe immuuntherapie reageren, terwijl dat bij andere mensen niet het geval is. Het AVL hoopt zo beter te kunnen bepalen, wie welke therapie nodig heeft en hoe de behandeling nog effectiever kan worden gemaakt.

Ook te gast in de studio was ondernemer Jelle de Boer van Bleaze. Via zijn onderneming kun je eenvoudig zakelijk een boot leasen. Het gaat om een kantoorruimte op het water, belooft de 24-jarige eigenaar. “Het is dé nieuwe manier van bootbezit.” Bleaze is volgens De Boer een van de eerste spelers in Nederland waar je als bedrijf of organisatie een hypermoderne, elektrische sloep kunt leasen, zo vertelde de twintiger recent aan De Ondernemer.

Je leaset bij Bleaze een boot voor een periode tussen 24 en 60 maanden. Je bent als enige eigenaar van de sloep, zodat er geen dubbele boekingen kunnen ontstaan. De sloep kan ook in de weekenden worden gebruikt. De klant wordt volledig ontzorgd, Bleaze regelt alles: van ligplaats en verzekeringen tot onderhoud, reparaties en schoonmaak na afloop van een evenement. Ook zorgt Bleaze er voor dat de kussentjes voor vertrek goed liggen, dat de koelkast gevuld is met drinken en dat er voldoende eten aan boord is. "Het is opstappen en gáán, waar dan ook in Nederland." Hoe staat het nu met De Boer zijn onderneming en wat zijn de verdere plannen? Je hoorde het in De Ondernemer.

Het is de droom van ondernemers Guillermo Ware en Carmen Luijt om met sociaal, maatschappelijke ateliers samen te werken en projecten op te zetten met jongeren in kwetsbare wijken. Stitching Stories is een modelabel, maar niet zomaar één. “Met Stitching Stories wordt gezocht naar saamhorigheid, verbinding en is het belangrijk dat we elkaar echt zien.”

Met de projecten en ontwerpen wordt de harmonie van de onderlinge verschillen en verbanden die er tussen de mensen zijn gevisualiseerd en de schoonheid van het versmelten van verschillende subculturen uitgelicht. Het stel wil met Stitching Stories maatschappelijke projecten opzetten onder andere samen met jongeren uit kwetsbare wijken. Om echt impact te maken in het huidige modelandschap is er een crowdfunding opgezet op basis van een voorverkoop. Het doelbedrag? 15.000 euro. Carmen Luijt vertelde er meer over in De Ondernemer.

Verder ook zoals elke week De Ondernemer Onderweg. Dit keer kwam Michel van Grunsven over 'Atmosfeer Driving Experience' vertellen en nam een Ferrari F12 Berlinetta mee naar Hilversum. Ook Job van den Berg van Blue Field Agency was weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live