Nieuws

Impact 03112022

Toegankelijkheid van de arbeidsmarkt

Impact stond dit keer in het teken van accessibilty.

Met de banenafspraak is er eindelijk voortgang geboekt in de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking. Duizenden talenten zijn aan het werk gekomen en dat vooral in het bedrijfsleven. Maar om ergens te kunnen werken, moet onze maatschappij en de producten en diensten binnen de maatschappij wel toegankelijk zijn voor iedereen. Accessibility is de juiste term daarvoor. Kom je bijvoorbeeld met een rolstoel de trein in? Kun je als doof of slechthorend persoon een podcast over werk luisteren? Of als blind of slechtziend persoon een vacature op een website lezen?

Te gast in deze uitzending waren: Catie Crossman, inclusion en diversity lead bij Accenture; Melita Frankovic, communicatiemedewerker bij Defensie; Bianca Prins, global head of accessibility bij ING; en Jack Stuifbergen, directeur van social enterprise Breedweer.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live