Nieuws

Elias Corneillie en Sjoerd van den Heuvel

Het nieuwe goud genaamd HR analytics

Glenn van der Burg sprak met Elias Corneillie en Sjoerd van den Heuvel.

HR analytics wordt al jaren gezien als ‘het nieuwe goud’. Maar wordt dit zogenaamde goud wel goed gebruikt? De belofte is betere beslissingen die zullen leiden tot betere prestaties. Medewerkers gerichter ontwikkelen, voorspellen welke kwaliteiten je nodig hebt en hoe je mensen behoud: kortom de basis van je HR-beleid. Toch wordt dit nog maar weinig gebruikt en loopt HR achter op bijvoorbeeld de marketeers in het gebruik van data. 

Hoe zit het nu met de hype op HR-analytics? Kunnen we het gebruiken van HR-data zien als de heilige graal en gaat het bedrijven verder helpen? Hoe pak je dit dan aan? Glenn van der Burg besprak het met Elias Corneillie, lead manager in het PA team van Deloitte; en Sjoerd van den Heuvel, associate professor aan de Hogeschool Utrecht.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live