Nieuws

BU Visma 26102022

Digitale handtekening redt de HR-afdeling

Ron Lemmens sprak met Joke van der Velpen en Peter Kuijt in een Business Update.

Visma | Raet heeft een onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, welke per 1 augustus 2022 is ingegaan. In deze wet is onder andere vastgelegd dat werkenden binnen zeven werkdagen na mondelinge overeenkomst, hun arbeidsovereenkomst schriftelijk moeten ontvangen. In het kader van de transparantie is de informatieverstrekking aan de werknemers van essentieel belang. Het gaat dan niet alleen om het verstrekken van de informatie, maar ook of de informatie is ontvangen en is gelezen door de werknemers. 

In dezelfde wetgeving staat ook dat elke wijziging in de arbeidsvoorwaarden bij bestaande dienstverbanden uiterlijk op de dag dat de wijziging ingaat schriftelijk bevestigd moeten worden aan werknemers. Dit betekent dat er behoorlijk wat documentatie (opnieuw) ondertekend moet worden. Al met al een behoorlijk extra last op de HR-afdeling. Hiervoor heeft Visma | Raet een mooie oplossing; de digitale handtekening. Welke onderzoeken zijn er uitgevoerd en wat zijn de resultaten daarvan? Ron Lemmens ging erover in gesprek met Joke van der Velpen, manager wet en-regelgeving; en Peter Kuijt, manager product marketing & partner management bij Visma | Raet.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live