Nieuws

Groene Groeiers 14102022

Wat is er nodig voor een circulaire economie?

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van een circulaire economie.

In een circulaire economie is er geen afval meer. Klinkt wellicht als een utopie, maar de EU heeft juist dit als doel in 2050. Zo'n groot doel zorgt voor kansen voor ondernemers. Zo werkt Renewi aan het recyclen van alle reststromen die zij ophalen. Vroeger heette dit afval, maar zo eenvoudig is dat nog niet. Plastics zijn vervuild met etensresten en verschillende plasticsoorten worden gezamenlijk aangeleverd. Wat is er nodig om te komen tot de volgende grote stap in recycling en welke kansen levert dat op voor ondernemers? In deze aflevering hoorde je de concrete uitdaging van Renewi, gingen we op zoek naar een oplossing bij innovatieve bedrijven en hoorde we hoe de gemeente Den Haag met deze vraagstukken omgaat.

Glenn van der Burg ging in gesprek met Marc van Buijtene, Manager Development M&A bij Renewi; Martijn Savenije, Founding CEO bij Spaak Circulair Solutions; Sanderine van Odijk, Head of Products & Funding van De Clique; Sharon van der Werf-van der Spek, Projectleider Beleidsafdeling Afval en Schoon bij gemeente Den Haag; en voor het Wilde Idee was Siemen Cox van Compostandig te gast.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live