Nieuws

131022 Impact Cindy Verhoeven

Verduurzaming bij retail bedrijven

Glenn van der Burg ging tijdens Impact in gesprek met Cindy Verhoeven.

Voor veel retailbedrijven staat verduurzaming op dit moment hoog op de agenda, aldus een pas verschenen rapport van de Boston Consulting Group. Het slechte nieuws is echter dat ruim 80% van de wereldwijde ondervraagde retailers achterloopt op het schema om de klimaatdoelstellingen van het Parijs akkoord te halen. De conclusie van het rapport is dat de retailsector haar inspanningen moet versterken en de duurzame ontwikkelingen moet versnellen. 

Maar hoe staat het ervoor in Nederland? Daarover sprak Glenn van der Burg tijdens deze aflevering met Cindy Verhoeven, procesmanager duurzame handel van de Nederlandse retail inkooporganisatie SuperUnie. 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live