Nieuws

Remy Gieling en Niek Koedam

De Ondernemer #21

De Ondernemer live op New Business Radio gemist?

Ondernemer Niek Koedam startte na zijn studie, met het geld dat zijn oma voor hem had gespaard, een eigen kledingmerk, Nølson. De aanleiding? Dat was de vraag 'waar vind je een hoge kwaliteit shirt voor een eerlijke prijs?'. Met deze gedachte werd het perfecte shirt gecreëerd, met de hand gemaakt in het eigen atelier. "Onze missie om het perfecte overhemd te creëren begon met het combineren van traditioneel vakmanschap met een modern en strak Scandinavisch design.''

Begin dit jaar spraken we de twintiger nog uitgebreid in de serie 'Startup van de Week' en nu was hij de co-host van Remy Gieling en Roland Tameling in De Ondernemer Live. We spraken Koedam onder meer over duurzaamheid, het vinden van de juiste investeerders en groeien in het buitenland.

Over duurzame kleding gesproken, ook Cortazu heeft een groene missie. Het bedrijf verkoopt niet alleen duurzame outdoorkleding, maar wil ook een steentje bijdragen aan het vergroenen van de wereld. Het doel is om voor 2025 zo’n 5 miljoen vierkante meter land in Afrika te vergroenen. Opvallend: dit streven is de afgelopen zomer al behaald. Hoe? Door producten te verkopen en vergroeningsevents te organiseren voor mensen die net zo gek zijn op de natuur als zij. Hoe ‘groen’ de producten van Cortazu dan zijn? Ook daar zit een mooi verhaal achter. Ieder product wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd, van garen tot levering in het magazijn. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelde mede-oprichter Wiebe Poelmann.

Op 10, 11 en 12 oktober vinden de KVK Ondernemersdagen plaats bij KVK Rotterdam. Ondernemer Ruth van der Vlugt en Claar van Ittersum van de KVK komen over de Ondernemersdagen vertellen. Wat heb jij er als ondernemer aan, wat mag je verwachten en wat neem je mee naar huis aan kennis? Je hoorde het in De Ondernemer Live.

In De Ondernemer Onderweg maakten we ruim baan voor de elektrische fiets van Veloretti en Simon Kornblum van Visma|YouServe kwam vertellen over het éénjarig bestaan van deze aanbieder van HR-oplossingen.

Ook Job van den Berg van Blue Field Agency waren weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag duidelijk hoe je als ondernemer met digitalisering en data om kan gaan. Ook hoorde je de radiocolumn van Nico Dijkshoorn.

Verder te gast waren: Claar van Ittersum van KVK, Ruth van der Vlugt van stagecontent.com en Victor Knaap van Media Monks.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live