Nieuws

Hans Ober - De Ondernemer 27092022

De Ondernemer #20

De Ondernemer live op New Business Radio gemist?

Hans Ober, oprichter van Ticketswap - het platform om tickets te kopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes weg - was dit keer de co-host van Roland Tameling en Jonathan van Noord. Voordat de coronapandemie in het voorjaar van 2020 losbarstte, ging het hard met het bedrijf. Toen kwamen de lockdowns, de coronapassen en de vele afgelastingen van bijna alle culturele- en sportevenementen. Hoe was die periode voor Ticketswap? Wat zijn de lessen die Ober van de pandemie heeft geleerd en hoe kijkt hij naar het komende najaar en winter? Is er vrees voor een opleving van het virus, nieuwe varianten en opnieuw maatregelen vanuit de overheid?

Verder spraken hosts Roland Tameling en Jonathan van Noord met de topondernemer over de verdere toekomstplannen van Ticketswap, de groeiplannen, ondernemerschap in het algemeen en de vraag: hoe combineer je je werk met je sociale leven? En welk advies heeft Ober voor andere ondernemers?

Zonder noemenswaardige publiciteit legden veertien Nederlandse investeerders met een grote voorliefde voor klassieke muziek dit jaar in totaal 6,5 miljoen euro neer voor de ontwikkeling van startup Symphony: 'de Netflix van de symfonische klassieke muziek'. De online dienst moet de wereld van Beethoven, Mahler, John Williams en andere grote componisten ontsluiten voor een wereldpubliek.

Muziekliefhebbers worden niet bij de hand genomen en al helemaal niet geïnspireerd of geadviseerd. Dat is precies wat het nieuwe platform Symphony belooft te doen. Het is een streamingvideoplatform dat muziek van toporkesten toegankelijk maakt voor een wereldwijd publiek. De abonnee krijgt als het ware een stoel op de eerste rij, maar ook een backstagepas: voor meeslepende verhalen achter de muziek en exclusieve interviews met solisten en dirigenten. Een van de oprichters, Jose Evers, kwam in de studio vertellen over het platform.

De podcastserie Droomstart helpt iedereen met ambitie, een startup en/of bijzonder business-idee verder op weg. Aan welke kennis heb je behoefte? Wil je sparren met bekende (top)ondernemers? Is er budget nodig? Het eerste seizoen van Droomstart is inmiddels bijna 45.000 keer beluisterd (inschrijven voor het nieuwe seizoen kan nog tot 7 oktober). De podcast is een snelle manier om je bedrijf, product of dienst op de kaart te zetten en om misschien wel die juiste investeerder te vinden.

Wij blikten in deze uitzending nog een keer terug op de eerste Droomstart-serie. Hoe gaat het nu met Wemote, de startup die workations organiseert voor bedrijven zodat medewerkers niet de binding met het bedrijf verliezen? Mede-oprichter Nicky Verstappen vertelde het ons. Daarnaast had ze ook nieuws rondom haar onderneming. 

Verder te gast in deze uitzending waren Ivar Beukeboom van het Bitcoin Amsterdam Event, Ali Niknam van Bunq, Mike Belinfante van Build Your Dreams en hoorde je Job van den Berg van Blue Field Agency. Hij maakt in zijn radiocolumn 'Data Dinsdag' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. Ook hoorde je natuurlijk de radiocolumn van Nico Dijkshoorn.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live