Nieuws

150922 Impact

Welke rol gaat waterstof spelen in de energietransitie?

Impact stond dit keer in het teken van energie en waterstof.

De energietransitie is een grote opgave binnen de verduurzaming van onze economie. Zon en wind zullen de grootste rol spelen in de opwekking van elektriciteit. Maar waar laat je de elektriciteit als er een overschot is? Hoe los je het energievraagstuk van de industrie op, wanneer elektriciteit geen oplossing is? Er lijkt een belangrijke rol weggelegd voor waterstof.

Bij de ontwikkeling van de waterstofproductie, opslag, distributie en verkoop komt een belangrijke voorwaarde voor grote transities om de hoek kijken: samenwerking en partnerships. Niet voor niets één van de Sustainable Development Goals (nummer zeventien om precies te zijn). Hoe werken grote organisaties samen in onzekere tijden, met onzekere technologiën en een onzekere toekomst. Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Harry Brekelmans, projects & technology director bij Shell; Allard Castelein, CEO Port of Rotterdam; en Coby van der Linde, director van The Clingendael International Energy Programme en hoogleraar Geopolitiek en Energy aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live