Nieuws

De Ondernemer #17 - 06092022

De Ondernemer #17

De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Dit keer hadden presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling ondernemer/businesscoach Nico Oud als co-host. Hij vertelde onder meer over zijn software- en hostingbedrijf Springcast en hoe hij juist anno nu ondernemers en solopreneurs meeneemt 'een volgende stap te maken'. Nico heeft sinds 2001 verschillende bedrijven opgericht en na verloop van tijd verkocht, om vervolgens weer een nieuwe te starten. Voorbeelden van opgerichte en verkochte bedrijven zijn hostingprovider XLhosted en e-commercebureau 360 E-commerce.

Te gast waren verder onder meer Barry van Ruiven, die een nieuwe ronde sharefunding gaat starten met zijn duurzame kledingmerk Seabass, en Wouter Kloosterman van Authic Labs, die ons uitlegde hoe te ondernemen met NFT's en kunst. Ook in het nieuwe radioseizoen is het wekelijks datadinsdag met Job van den Berg van Blue Field Agency en natuurlijk, vlak voor 'sluitingstijd' was er de radiocolumn van Nico Dijkshoorn.

Wie op zoek is naar nieuwe groeikansen of meer grip op de groei van het bedrijf wil hebben, kan zich aanmelden voor Het Groeicollege, dat 29 september weer van start gaat. Hoogleraar Justin Jansen nam ons mee door het programma van deze opleiding, met als praktijkvoorbeeld de startende ondernemers Wout Spackler en Philip Kool van Smeerkees Zonnebrandcrème.

Een nieuwe, veelbelovende innovatie op het gebied van snelladen: het 100% fossielvrije snellaadpunt van Green Caravan staat los van het elektriciteitsnet en draait op zonne-energie. Wanneer de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen. Green Caravan streeft ernaar om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te laten rijden en fossielvrij laden de norm te maken. Daar wilde we in het wekelijkse item De Ondernemer Onderweg natuurlijk alles over weten - en dus was Green Caravan-oprichter Ferry Tap er om over zijn groene missie te vertellen.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live