Nieuws

Impact 08092022

Klimaatneutraal bij Coca-Cola

Glenn van der Burg sprak met Eva Amsterdam van Coca-Cola tijdens impact.

Coca-Cola verkoopt per dag ruim zeven miljoen consumpties frisdrank in Nederland. Vanwege de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal die de multinational in omloop brengt, wordt ze vaak met argusogen bekeken. Wat de maatschappij verwacht en wat het bedrijf wil bereiken, komt echter steeds dichter bij elkaar dankzij robuuste duurzaamheidsdoelstellingen. Het gebruik van alleen nog gerecycled plastic in 90% van alle verpakkingen resulteert al in een forse CO2-besparing en volgend jaar is de fabriek CO2-neutraal.

Deze stappen zijn onderdeel van de ambitie om in Nederland in 2040 over de hele waardeketen klimaatneutraal te zijn. Welke innovaties gaan hieraan bijdragen? Waar zitten de uitdagingen en hoe motiveert het bedrijf consumenten om hieraan bij te dragen? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Eva Amsterdam, duurzaamheidsmanager bij Coca-Cola.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live