Nieuws

120722 De Ondernemer XL

Seizoensafsluiter De Ondernemer XL

De extra lange seizoensafsluiter van De Ondernemer gemist?

Tijdens deze bomvolle uitzending waren niemand minder dan Bas Smit en Kim Kötter de co-hosts van Remy Gieling en Roland Tameling. Bas Smit is een echte serie-ondernemer en bekend als top-influencer, zijn samenwerking met Amazon en rol bij meer dan twintig bedrijven. "Laatst vroeg iemand: wat is je functie? Mijn functie... Ik ben Bas Smit. Ik sta de hele dag aan", vertelde hij eerder in de podcastserie Sleutel tot Succes.

Zo'n ondernemershart heeft ook Kim Kötter. Ze is bekend van meerdere tv-programma's, als top-infuencer, haar eigen modellenbureau na het winnen van de titel Miss Universe Nederland en haar kledingcollectie met Moodstreet. Daarnaast ging vorig jaar ook Poespas.nl live, haar online store voor lifestyle en interieur.

Verder waren te gast in de XL uitzending:
11:00-13:00 uur: Remy Gieling en co-host Bas Smit spraken onder meer met Koos Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand en Stichting voor Pleun, Nick Hillebrand van Jex, Job van den Berg van Blue Field Agency en Gerard van den Broek en Wessel Berkman van De Ondernemer Academy. Tijdens de eerste twee uur hoorde je live optredens van Melanie Ryan en Bram Boender.

13:00-15:00 uur: Remy Gieling en co-host Kim Kötter gingen in gesprek met onder meer Niels Meijssen van Moonback, Nicky Verstappen van Wemote Workations, Arne van den Berg van As We Speak en Kiki Boreel van de Nationale Klimaatweek. Verder hoorde je tijdens deze twee uur live optredens van Bram Boender en BENR.

15:00-16:00 uur: In het laatste uur schoven onder meer Johan van Marle van Uitgekookt.nl, Raffi Aykaz van DPG Media, Thijs van der Zande van De Ondernemer en Nico Dijkshoorn aan. De muziek werd ook dit uur verzorgd door de mannen van BENR.

Daarnaast hoorde je in De Ondernemer Onderweg alles over de nieuwe Opel Rocks-e. In deze 100 procent elektrische CityCar mag iedereen vanaf zijn/haar zestiende (met een scooterrijbewijs) al rijden; we lieten dat daarom juist de jonge ondernemers achter de Student Companies 'ns rustig proberen. Bovendien vertelde PR-manager Jeroen Maas onder meer ook over de voor ondernemers interessante Opel Rocks-e Kargo.

Ook stond de PAL-V voor de deur. We dromen er al jaren van een auto die de lucht in kan als er file staat, of als de hemelsbrede afstand korter is dan de afstand over de weg. In Raamsdonksveer wordt gewerkt aan zo'n vliegende auto, de Personal Air and Land Vehicle (PAL-V), eigenlijk een gyrocopter. CCO Marco van den Bosch kwam er alles over vertellen én laten zien.

Ook voor de studio stond Pim Verbokkem van Smooth Coffee. De ondernemer heeft passie voor lekkere en mooie koffie en die zet hij vanuit zijn Volkswagen bus. Daarnaast stond ook Diego Buik voor de studio. Hij won de prijs voor de Beste Burger van Rotterdam, pakte het record 'Duurste hamburger ter wereld' en wordt gezien als dé hamburgerkoning van de lage landen.

Verder was er in de uitzending zeven keer één minuut pitch-tijd ingepland voor een Student Company. Jonge ondernemers van de Stichting Jong Ondernemen. Wat is hun idee, waarom gaat het slagen en hoe kunnen bijvoorbeeld investeerders helpen?

Ze kwam tot de finale van het SBS6-programma ‘We Want More’, en behoorde eerder al tot de besten van Giel's Talentenjacht: singer-songwriter/performer Melanie Ryan. Je hoorde Melanie live optreden tussen 12:00 en 13:00 uur. Muzikant/vocalist/songwriter Bram Boender werd In 2017 tweede bij Idols en in 2018 won hij het tv-programma House of Talent. Bram hoorde je live tussen 13:00 en 15:00 uur. Bart Maessen en Robin Zomer maken muziek onder de naam BENR. Het populaire duo maakt bij Qmusic iedere week een Nederlandse versie van een Engelstalig nummer uit de Top 40, hun hit ‘Statisch’ is intussen al meer dan 1 miljoen keer gestreamed op Spotify. BENR hoorde je live op New Business Radio tijdens De Ondernemer XL tussen 14:00 en 16:00 uur.

Ook was er tijdens de uitzending speciale aandacht voor de Stichting voor Pleun. Deze stichting is opgericht door de Deventer horeca-ondernemers Koos en Evelien Janssen. Sinds juli 2019 weten zij dat hun oudste dochter Pleun (7) lijdt aan de slopende en dodelijke stofwisselingsziekte Ziekte van Batten (type CLN3), waarvoor nog geen medicijn of behandeling is om de ziekte te vertragen of genezen. Sinds de diagnose doen zij er alles aan om meer aandacht te vragen voor de ziekte bij Pleun. Koos Janssen, meer dan twintig jaar werkzaam in de horeca- en evenementenbranche en eigenaar van Meadow op de Deventer Stadsstrand, was speciale gast tijdens De Ondernemer. Hij vertelde er onder meer over acties waar ook het bedrijfsleven bij kan aansluiten, zoals de voor Pleun bedachte Regenboogijsjes, Regenboogsokken en de support van zanger/rapper Snelle voor hun stichting. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live