Nieuws

050722 De Ondernemer

De Ondernemer #14

De lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

In de laatste reguliere uitzending van De Ondernemer Live voor de zomerstop was Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox, de co-host. De ondernemer achter de slaaprobots vertelde presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling alles over het verleden, heden en vooral de uitgeslapen toekomst van het jonge tech-bedrijf.

Een familielid van Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox, sliep slecht. Zij voelde zich futloos, had een lagere weerstand en weinig energie. Maar wat ze ook probeerde, niets hielp om beter te slapen. Jagtenberg kon het niet langer aanzien en besloot zelf het heft in handen te nemen. Hij bestudeerde duizenden pagina’s literatuur, sprak slaapwetenschappers en deed gebruikersonderzoeken. Zijn missie: zijn familielid weer goed helpen slapen, zonder medicatie.

De oplossing? De slaaprobot Somnox, een combinatie van slaap (‘somno’) en nacht (‘nox’) in het Latijn. Inmiddels helpt de robot duizenden mensen om beter te slapen en is er ook een Somnox 2. Tijd voor de verdere verovering om de planeet de juiste nachtrust te gunnen. De ondernemer sprak in de radiostudio over de eerste stappen, het Dragons' Den-avontuur in 2021, de inzet en bruikbaarheid van data, ambities over de grens en nog veel meer dan dat.

Ook te gast was Graciëlla van Vliet, CEO en medeoprichter van Closure. Investeerders stoppen samen 1,5 miljoen euro in het bedrijf. De Rotterdamse scale-up ontzorgt families na het overlijden van een dierbare door het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen. In onze 'abonnementencultuur' heeft een persoon gemiddeld meer dan 30 doorlopende contracten, rekeningen, abonnementen accounts of profielen. Closure speelt in op de onoverzichtelijke en moeilijk opzegbare berg aan periodieke verplichtingen die achterblijft bij overlijden. Hoe? De CEO kwam het vertellen.

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber bundelen de krachten en gaan de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen. Het doel is de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken. Beide bedrijven maakten de afgelopen jaren een exponentiële groei door. ‘Tech-driven’ Amber met haar vernieuwende concept van ritgarantie en datagedreven technologie en marktleider MyWheels met haar landelijke netwerk van deelauto’s. CEO van MyWheels, Karina Tiekstra, deed de verdere plannen uit de doeken.

Verder was ondernemer en veelgevraagd spreker Wessel Berkman aanwezig in de studio. Hij geeft vanaf september twee trainingen bij De Ondernemer Academy: 'Level 3 Sales en Level 3 Employee Growth'. De training die Berkman bij de Academy gaat geven wordt volledig toegespitst op ondernemers, die natuurlijk ook enorm de krapte op de huidige arbeidsmarkt voelen.

In De Ondernemer Onderweg was de hoofdrol weggelegd voor deelplatform GO Sharing. CEO Raymon Pouwels was aanwezig op het Media Park, evenals Hubert Deitmers van de ItsMe Foundation. De stichting zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken in de strijd tegen de hersenziektes meningitis en encefalitis. Daarnaast spraken ze ook met David Bolscher van ABN AMRO en Ronald Kleverlaan van Stichting MKB financiering.

Natuurlijk hoorde je het laatste ondernemersnieuws, de radiocolumn van De Hofnar Juri Hoedemakers en de nieuwe column van Nico Dijkshoorn.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live