Nieuws

De Lunchshow de Ondernemer 28062022

De Ondernemer #13

De lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

We waren getuigen van de stijlvolste en best geklede uitzending van De Ondernemer tot nu toe. Mede-eigenaar en brand director Sander Lusink van herenmodezaak Oger was namelijk co-host in de studio bij presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Ook Florentine Gillis, oprichter van online kledingplatform Circle Closet, was te gast.

Iedereen kent het familiebedrijf Oger. De luxe herenmodezaak werd in 1990 opgericht door de broers Martin, Rob en Oger Lusink. Vanuit de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is de onderneming uitgebreid tot wat-ie nu is. Terwijl de hoofdstedelijke vestiging in winkeloppervlakte steeds verder groeide, opende Oger vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Haarlem. Sinds 2018 staan de broers Martijn en Sander (zonen van Oger) aan het roer (de bedrijfskledingtak, die zich richt op diverse segmenten – van opleidingen tot voetbalclubs - wordt gerund door Patrick Lusink, neef van Oger).

Met co-host Sander Lusink spraken presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling onder meer over zijn manier van ondernemen en de verschillende initiatieven die de onderneming is gestart zoals de Oger Business Club. Verder ging het over de bedrijfsfilosofie, de plannen, de ambitie en hoe het is om een succesvol familiebedrijf te runnen in deze roerige (economische) tijden.

We bleven in mode-sferen met ondernemer Florentine Gillis. Met het online platform Circle Closet brengt zij huurders en verhuurders van gelegenheidskleding samen. Inmiddels telt het platform honderden actieve gebruikers, waaronder politiek verslaggever Charlotte Nijs en wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère. Om op te schalen besloot Gillis een crowdfunding-actie op te zetten. "We hebben daarvoor een aantal doelen. We willen onze collectie verdubbelen, meer maten toevoegen en meer aan marketing doen."

Kortom, groeien is het devies. Prof. dr. Justin Jansen, hoogleraar Ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit en Rotterdam School of Management, academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship én onder meer mede-auteur van de bestseller Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, deelde live in de studio tips en advies namens Het Groeicollege, een gezamenlijk initiatief van De Ondernemer, nlgroeit en het Erasmus Centre for Entrepeneurship. 

Remy Gieling ontving ook Sydney Brouwer, een veelgevraagd spreker over klantgerichtheid en auteur van het boek 'Klantgericht Leiderschap'. Hij heeft onderzoek gedaan naar bedrijven die uitblinken op het gebied van klantgerichtheid en naar hun leiders. Naast zijn werk op het podium is Brouwer host van de Over Klanten Gesproken-podcast en bestuurslid van Stichting CX Circle.

In De Ondernemer Onderweg draaide het om TSN Groen. De logistieke dienstverlener wil een voorbeeld zijn in de wereld van duurzaam logistiek vervoer door te laten zien wat er mogelijk is op dit gebied. Naast groene distributie en fulfilment services, initieert het bedrijf meerdere initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast sprak Remy ook met Jos van de Kerkhof, Country Manager Visa Nederland. Natuurlijk hoorde je ook weer het laatste ondernemersnieuws, de radiocolumn van De Hofnar Juri Hoedemakers en de nieuwe column van Nico Dijkshoorn.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live