Nieuws

Groene waterstof

Project Sinnewetterstof

Glenn van der Burg ging tijdens Impact in gesprek met Ben Tubben en Willem de Vries.

Nederland schakelt om naar een duurzame energievoorziening. Het aantal windmolen- en zonneparken groeit daarom snel. Helaas kan niet alle duurzaam opgewekte elektriciteit altijd worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Één van de allereerste locaties in Nederland waar duurzaam opgewekte elektriciteit wordt omgezet naar waterstof staat in Oosterwolde in Friesland. Alliander en GroenLeven zijn hier gestart met het project Sinnewetterstof, een pilot met een elektrolyser installatie waarin wordt onderzocht op welke manier waterstof een rol kan spelen in gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet niet toereikend is. Wat is een elektorlyser installatie, hoe zet je elektriciteit om in waterstof en wat zijn de toepassingsmogelijkheden van waterstof? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Ben Tubben van Qirion en Willem de Vries van GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke tweede en vierde donderdag van de maand tussen 15:00 en 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live