Nieuws

PMT

Verandering in pensioenstelsel

Folkert Tempelman sprak met Terry Troost van PMT in Let's Talk Business.

 is opgericht in 1948. De missie is het zorgen voor een betaalbaar, duurzaam en zoveel mogelijk waardevast pensioen voor alle deelnemers. PMT werkt aan een verandering van het pensioenstelsel. Het pensioenstelsel van nu kent een aantal kwetsbaarheden. Vaak wordt nu nog een belofte gedaan over de hoogte van het pensioen. De huidige pensioenregels zijn hierop gebaseerd en hierdoor moeten verplicht hoge buffers worden aangehouden. Dit zorgt er onder andere voor dat bijna alle pensioenen al jaren niet worden verhoogd en de eerdere belofte lang niet altijd wordt waargemaakt. Dit leidt ook tot discussie over de vraag wie recht heeft op welk deel van de gezamenlijke pot met beleggingen. Die overgang heeft gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden pensioen en dat betekent dat je keuzes moet maken voor een goede toekomstige pensioenregeling. Folkert Tempelman ging hierover in gesprek met Terry Troost, b

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter. 

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl 

Luister live