Nieuws

Tom Coronel De Ondernemer 7062022

De Ondernemer #10

De tiende lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Coureur, presentator en zeker ook ondernemer Tom Coronel was de co-host van Remy Gieling tijdens de lunchshow van De Ondernemer. Een uitzending die voor een groot deel in het teken stond van het belang van de RI&E, de risicoanalyse die elk bedrijf verplicht is met enige regelmaat uit te voeren. Maar er was natuurlijk nog veel meer te horen en te zien de dag na Pinksteren.

Tom Coronel zit middenin zijn eigen raceseizoen en is regelmatig te zien als analist bij de Formule 1 op Viaplay. Daarnaast is hij, samen met zijn tweelingbroer Tim en oudere broer Raymond, betrokken bij diverse bedrijven en activiteiten, zoals een evenementenhal met onder meer karting en klimmen, een sportschool, een tv-productiebedrijf en een social mediabedrijf. Altijd op zoek naar kansen is Coronel een ideale co-host van het radioprogramma voor en door ondernemers.

Centraal stond deze uitzending het belang van de RI&E, de risicoanalyse die elk bedrijf verplicht is met enige regelmaat uit te voeren. De inventarisatie is niet alleen bedoeld om gevaarlijke situaties voor klanten en medewerkers te onderkennen en voorkomen. Ook de gezondheid van medewerkers wordt daarmee beoordeeld, van werkplek tot lunchplek. Jan Meerman, directeur van branchevereniging INretail; , Tamara Onos, arbeidshygiënist bij Auxilium HSE en Fouad Ramdani, CEO van civiel technisch bureau CTBB spraken over dit onderwerp.

Ook te gast was Hans Osnabrugge, CEO van de Nederlandse fintech-scale-up Talk360. Het bedrijf heeft vier miljoen dollar aan investering opgehaald bij diverse internationale venture capitalists en angel-investeerders. Middels deze seed-investering lanceert de onderneming een wereldwijd payment-platform voor alle bedrijven die hun diensten willen aanbieden in Afrika. Het platform ondersteunt alle lokale valuta's en 160+ betaalmethoden. Meer dan 500 miljoen Afrikanen krijgen hierdoor toegang tot betaalde digitale diensten en producten, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Natuurlijk hoorde je het laatste ondernemersnieuws, de column van De Hofnar Juri Hoedemakers en hoorde je Gijs Bekenkamp van Chordify. Chordify is een online muziekeducatie service die automatisch de akkoorden van het audiosignaal herkent en deze synchroniseert met de muziek.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live