Nieuws

Lunchshow 01062022

De Ondernemer #9

De lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Mark Vletter van Voys was deze uitzending de co-host van Remy Gieling. Mark is oprichter van de telefoonprovider Voys. Een provider gericht op bedrijven en de zakelijke markt. Ondertussen leveren ze cloud telefonie aan meer dan 15.000 bedrijven in meer dan 55 landen. Verder richtte hij ook communicatie-softwarebedrijf Devhouse Spindle/VoIPGRID op, schrijft hij boeken, fotografeert en is een veelgevraagd spreker. Wat komt er allemaal bij kijken als je een bedrijf start of als je onderneming groeit en hoe helpen bepaalde tools je bij het ondernemen? Remy ging erover in gesprek met Mark.

Verder sprak Remy Gieling met Kristel Groenenboom van Containerservice Groenenboom. Het familiebedrijf uit 1986 repareert oude containers. Tijdens de coronaperiode zijn ze gestart met een nieuw project, namelijk met het maken van zwembaden van oude containers. Remy ging met Kristel in gesprek over deze zwembadcontainers. Ook sprak Remy met Ferhat Topuz van Valyuu. Valyuu wil e-waste tegen gaan door de levensduur van producten te verlengen en ze te verkopen, te kopen of te doneren. Remy sprak met hem over het platform en het UPSTREAM Festival. Mede dankzij dit festival heeft e-waste-bestrijder Valyuu in 2021 een investering van €600.000 opgehaald. Dit gebeurde tijdens de Golden Egg Check StartupRoulette, waar investeerders werden gekoppeld aan veelbelovende startups.

Daarnaast sprak Remy Gieling met Marcel Koers van HappySoaps en Justin Jansen in een groeicollege. HappySoaps maakt verzorgingsproducten die handgemaakt en vrij van plastic zijn. Door een crownfunding hebben ze binnen no-time 1 miljoen euro opgehaald. Met het geld willen ze graag nieuwe producten ontwikkelen en uitbreiden naar Europa. Beginnend bij Scandinavië. Groeicollege-docent Justin Jansen geeft advies. Ook spraken ze met niemand minder dan een Michelinster-winnaar.

Natuurlijk hoorde je ook weer de Hofnar en Huge Car Guy Roland Tameling tijdens De Ondernemer Onderweg.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live