Nieuws

230522 People Power

Van dakloos naar miljonair

Glenn van der Burg sprak met onder meer Mireille Ollivieira en Jerry Winkler in People Power.

In Leading People Power gaat Mireille Ollivieira in gesprek met gasten die zelf de leiding nemen over hun leven en hun werk. Waar komt hun energie vandaan? Wat drijft hen? Hoe houden ze vol? Wanneer liepen ze tegen een muur aan? Hoe braken ze er doorheen? Deze aflevering was Jerry Winkler, de Dakloosheidsexpert des Vaderlands te gast.

De positie van huishoudelijke werkers op de arbeidsmarkt kan nodig een poetsbeurt gebruiken. Steeds meer mensen in Nederland hebben hulp in huis nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klussen als schoonmaken, onderhoud van de tuin, of het uitlaten van de hond. Onderzoekers van de Future of Work hub zijn in opdracht van Instituut Gak op zoek naar hoe het stelsel voor dienstverlening aan huis zo kan worden ingericht dat de positie van huishoudelijke werkers wordt versterkt. Het huidige stelsel is namelijk erg complex en brengt de nodige nadelen met zich mee. Met behulp van innovatief, interdisciplinair onderzoek willen zij achterhalen welke maatregelen kansrijk en effectief zijn. Wat zijn de best practices? Hoe versterken we de positie van huishoudelijke werkers en wat vinden huishoudelijke werkers daar eigenlijk zelf van? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Joop Schippers en David de Kort van Universiteit Utrecht. 

Elke klant die tot de aankoop van een product overgaat legt een reis vol belevingen af. Inzicht in de ervaring van de klant is daarom goud waard. Volgens HR professionals geldt hetzelfde voor de relatie die jij als werkgever met je werknemers aangaat. Ook werknemers in een organisatie leggen namelijk een soort reis af. Elke significante stap, van recruitment, tot onboarding en van training tot exit, bepaalt de Employee Experience. De perceptie die medewerkers hebben van wat de werkgever voor hen doet is cruciaal. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Hoe kom je erachter hoe medewerkers werken bij jouw bedrijf ervaren? Wat kun je er allemaal aan doen om de Employee Experience binnen jouw bedrijf te vergroten? Arjen Swank van Effectory en Claire Birkhoff van Philips vertelden er meer over.

Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live