Nieuws

De Ondernemer #6

De Ondernemer #6

Een nieuwe lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Helloprint is een platform waar bedrijven en consumenten uit heel Europa bedrukte producten kunnen bestellen, van promotiematerialen tot bedrukte kleding. Het bedrijf is actief in talloze landen. Met Remy Gieling sprak ceo Hans Scheffer onder meer over waar het bedrijf na twee jaar coronacrisis staat. Ondanks alles draaide HelloPrint recent een recordkwartaal. Hoe is dat gelukt?

Verder: de printindustrie is een van de grootste industrieën, maar ook vervuilend. Daar wil HelloPrint verandering in brengen. Scheffer vertelde ons hoe. Verder vertelde hij onder meer over de perfecte klantenservice. Hoe doe je dat? En welke rol heeft de Spaanse stad Valencia in die ambitie. Tot slot waren we ontzettend benieuwd naar advies en tips voor luisteraars en (vooral) startende ondernemers die de co-host met ons wilde delen.

Naast Hans Scheffer was ondernemer Laura Vreugdenhil te gast in de studio. Ze is de eigenaar van The Clubsandwich Company in Amsterdam. Vorige maand vertelde ze bij De Ondernemer dat ze haar huis in de verkoop heeft gezet om haar zaak te redden. Vreugdenhil kwam in de problemen door de coronapandemie, de lockdowns en de coronasteunmaatregelen die moeten worden terugbetaald. "Mijn eigen huis staat momenteel te koop om het bedrijf te kunnen redden. Er is geen andere optie, ik sta met mijn rug tegen de muur. Innoveren is ook niet mogelijk. En dat terwijl ik zoveel mooie plannen had: het personeel in nettere outfits, een mooi terras maken, het concept uitbouwen'', vertelde de ondernemer een maand terug. Hoe staat het nu met haar? Ze kwam het vertellen.

Overigens is Laura Vreugdenhil niet de enige horecaondernemer met grote problemen die live bij Remy Gieling in de studio aansloot. Ook voor de succesvolle Ron Blaauw is het momenteel knokken, zeker vanwege het enorme personeelstekort. Voor hem reden om het eens even helemaal anders aan te pakken. En hoe!

We zijn er nog niet. We ontvingen de ondernemers achter Cishew. Het bedrijf heeft zichzelf een flinke opdracht gegeven: de cashewnotenboeren en -verwerkers een eerlijke prijs geven, de werkomstandigheden in het land van herkomst verbeteren, de ecologische voetafdruk verkleinen én tegelijk de meest gezonde én gevarieerde cashewnoten op de markt brengen. Natuurlijk weer een nieuwe column van Nico Dijkshoorn, Huge Car Guy Roland Tameling ging met De Ondernemer Onderweg en nog veel meer in een bomvolle uitzending.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live