Nieuws

De ondernemer 260422 Mark Tuitert

De Ondernemer #4

De vierde lunchshow van De Ondernemer op New Business Radio gemist?

Tijdens deze uitzending was niemand minder dan Mark Tuitert de co-host van Remy Gieling. Samen spraken ze over het thema vitaliteit en zijn succesvolle boek DRIVE. Mindset is volgens de oud-schaatser de bepalende factor voor hoe je omgaat met alles wat je tegenkomt in je leven. Dus hoe haal je het beste uit jezelf?

Ook is Mark Tuitert zijn schaatscollega en vitaliteitscoach Martin Hersman was te gast. Met hem spraken ze over het belang van vitaal personeel. Juist nu iedereen weer steeds vaker mag aanschuiven in files en overvolle treinen om naar kantoor te gaan. 

Verder was Reinier de van der Schueren te gast. Samen met collega Derk van Haastert richtte hij het platform OOPKOP.nl op. Met dit platform kunnen werkgevers preventief investeren in de mentale gezondheid van werknemers. Op het platform kiezen werknemers zelf welk aanbod het beste bij hun behoeften past. Er zijn twaalf categorieën zoals coaching, hulp bij slaap of meerdaagse retraites waar werknemers gebruik van kunnen maken.

Twee ondernemers bouwen een oude kogelfabriek in Zaandam om tot theater. Een theater waarbij de zaal en het podium één worden. Hotel Wonderland heeft afgelopen week eindelijk de deuren kunnen openen voor het publiek. Remy Gieling sprak met Michel Groenenstijn. Daarnaast sprak hij ook met Joost van Houten van Sentinels. De Nederlandse startup Sentinels is overgenomen door de Ierse fintech unicorn Fenergo. Sentinels bouwt software die witwassen moet tegengaan middels data en kunstmatige intelligentie. 

In De Ondernemer Onderweg sprak Roland Tameling over de invloed van kinderen op de autokeuze van hun ouders. Ze lieten een aantal kinderen live los op enkele auto's. Welke auto kozen zij? Ook te gast was Paul Sikkema van onderzoeksbureau Qrius. Het bureau deed onderzoek in opdracht van Ford onder 500 kinderen. Hieruit bleek dat kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar auto’s leuk vinden en specifieke wensen hebben als het over de nieuwe auto gaat.

Uiteraard waren ook columnisten Juri Hoedemakers, bijgenaamd De Hofnar, en Nico Dijkshoorn weer van de partij.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live