Nieuws

230422 De Ondernemer Business Mobility Week - Dag 5

Business Mobility Week - Dag 5

De laatste uitzending van de Business Mobility Week op New Business Radio gemist?

Op deze vijfde en tevens laatste dag waren Remy Gieling en Roland Tameling te horen vanuit ANWB De Rotonde in Wassenaar. Mobiliteit. Innovatie. Er komt veel op ondernemers af. Kun je straks nog wel de binnenstad in, gaan we allemaal elektrisch, of toch juist waterstof en hoe staat het met rekeningrijden? De toekomstvisie van ANWB over veranderende wereld van mobiliteit, daar nam Geordie Kooiman, teamlead mobiliteit & veiligheid, de luisteraars in mee.

Tech startup The Routing Company heeft ongeëvenaarde technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt busroutes continu aan te passen op de huidige vervoersvraag. Het bedrijf heeft 15 miljoen dollar opgehaald en maakt zich hiermee klaar voor verdere internationale expansie. Co-founder Menno van der Zee vertelde over de vervolgplannen.

Ook deze dag was er ook de radiocolumn van consumentenpsycholoog Patrick Wessels. Importeur/founder van GWI Electric Vehicles Berend-Jan Hoekman praatte ons bij over de XBUS, zoals de makers stellen: 'het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld'. DE XBUS genereert een dagelijkse actieradius tot 200 kilometer via zijn geïntegreerde zonnefolie en recuperatieaandrijvingen.

De oplossing van de toenemende drukte op de weg en in de lucht is niet méér asfalt leggen of meer treinen en vliegtuigen inzetten, vindt Hardt-ceo Tim Houter. In 2017 won hij met collega-studenten van de Technische Universiteit Delft een hyperloopwedstrijd in de Verenigde Staten, georganiseerd door Tesla-topman Elon Musk, want: de toekomst van mobiliteit is de hyperloop, een trein die nog sneller kan zijn dan een vliegtuig. Er kwam 15 miljoen groeigeld van de Europese Unie, nieuwe stappen konden worden gezet; Tim vertelde in de uitzending over de voortgang van Hardt Hyperloop.

Een compleet event dankzij energie van één auto. Dat was een wereldprimeur voor Hyundai en de stad Utrecht. Want: om in een gemeentelijk Utrechts monument een event te organiseren compleet ‘Powered by Ioniq5’, van catering tot 3D printer, van DJ tot toiletten, van energie voorzien dankzij de elektrische Hyundai, is uniek. Hoe dat georganiseerd kan worden, vertelden Anne Lobbes (Hyundai) en Robin Berg (We Drive Solar) in de live uitzending.

De funding voor de YKS1, het duurzame, meest sexy eenpersoons-stadsautootje dat er is, is in volle gang. Bedenker Ronald Schoonrok nam ons mee in zijn jongensdroom.

We eindigden de Business Mobility Week 2022 met het mediapanel met AD Auto-hoofdredacteur Niek Schenk, autojournalist/jurylid Zakenauto van het Jaar Roland Tameling (alias HUGE Car Guy), De Ondernemer- en voormalig AutoWeek-hoofdredacteur Robert van den Ham en ANWB's Geordie Kooiman. Onder leiding van Remy Gieling gingen zij in gesprek over de veranderende mobiliteit en onder meer hoe media daarover communiceren.

Van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 april is het Business Mobility Week op New Business Radio. In samenwerking met De Ondernemer luister en kijk je elke dag tussen 11:00 en 13:00 uur naar een liveshow vanaf verschillende locaties in Nederland. Presentatie is in handen van Remy Gieling en Roland Tameling. Na afloop worden de interviews beschikbaar gesteld als podcast via New Business Radio, De Ondernemer en de bekende podcastkanalen.

Luister live