Nieuws

210422 De Ondernemer Business Mobility Week - Dag 3

Business Mobility Week - Dag 3

Dag 3 van de Business Mobility Week op New Business Radio gemist?

Op deze derde dag waren Remy Gieling en Roland Tameling te horen vanuit het hoofdkantoor van Kia Nederland in Breukelen. Samen gingen ze in gesprek met Léan Verstoep, managing director bij Kia Nederland en Tim den Besten, EV-brand manager bij Kia Nederland over de 'Elektrische Auto van het Jaar'. Willem Aal, directeur ANWB Zakelijk, gaf vanuit zijn expertise adviezen en vertelde over de langere termijn als het gaat om ‘slim laden’ en initiatieven binnen ANWB. 

Corinne Vonk, vanuit haar expertise op het vlak van corporate social responsibility, legde uit hoe LeasePlan het goede voorbeeld geeft bij de overstap naar elektrisch rijden. Adriaan Harthoorn en Chris Visscher van EF Solar gaven een update van hun bijzondere buurtaccu-project: zeventien nieuwbouwwoningen in Voorhout zijn opgeleverd met een batterij-gedreven snellader. Deze kan de twee elektrische deelauto’s in de wijk tegelijkertijd voorzien van energie, maar belangrijker nog: hij doet dienst als buurtbatterij om opgewekte zonnestroom van de woningen te bufferen. 

MyWheels zijn deelauto’s. Je huurt per uur en hebt geen vaste kosten of verzekeringen. Karina Tiekstra van MyWheels kwam vertellen hoe dat precies in z'n werk gaat.

Verder waren ook te gast consumentenpsycholoog Patrick Wessels en Vincent Everts, bestuurslid bij de Vereniging Elektrische Rijders en trendwatcher in hart en nieren.

Van dinsdag 19 t/m zaterdag 23 april is het Business Mobility Week op New Business Radio. In samenwerking met De Ondernemer luister en kijk je elke dag tussen 11:00 en 13:00 uur naar een liveshow vanaf verschillende locaties in Nederland. Presentatie is in handen van Remy Gieling en Roland Tameling. Na afloop worden de interviews beschikbaar gesteld als podcast via New Business Radio, De Ondernemer en de bekende podcastkanalen.

Luister live