Nieuws

Kopzorgen bij ondernemers

Generiek steunpakket was verstandig, nu niet meer

In deze aflevering stond het onzichtbare, post-corona leed bij ondernemers centraal.

Liefst 14% van de ondernemers in Nederland twijfelt aan het voortzetten van de onderneming, zo blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. Daarnaast liggen ook faillissementen op de loer. Ron Lemmens ging over dit probleem in gesprek met meerdere partijen.

Zo sprak hij vanuit politiek oogpunt met CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch over de langetermijnvisie van de overheid met betrekking tot de coronasteun. Daarnaast sprak hij met Ron Sinnige van de Kamer van Koophandel en zijn collega Christiaan Hazelaar, die ondernemers met vragen telefonisch ondersteunt; Wim van Limpt, CCO van incassobureau en deurwaarder GGN en met horecaondernemer Adelhard Stoel van Poveretti in 's-Gravenzande. Joël Visscher ging de straat op om aan de Hilversumse ondernemers te vragen hoe zij naar dit problemen kijken.

Trending Today is elke woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Glenn van der Burg, Martine Hauwert, Fabienne de Vries en Ron Lemmens.

Luister live