Nieuws

110422 People Power

The art of employee engagement

Glenn van der Burg hield café tijdens People Power en sprak met gasten over medewerkerstevredenheid.

Als de week begonnen is bieden wij troost voor onderweg. Als je thuis of in de auto zit. Dan houden wij café zoals de Vlamingen zeggen. Elke maand bespreken Glenn van der Burg en Harry Starren een groot thema in het werkende leven. In de vorige Café Forum bespraken ze Profilering, Public Relations en Publiciteit. In deze aflevering bespraken ze toezicht bij organisaties. Te gast waren Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode en Marius Buiting, directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ).

Engagement, betrokkenheid, bevlogenheid en toewijding. Allemaal termen voor medewerkerstevredenheid die nog wel eens met elkaar verward worden, maar van groot belang zijn voor het leveren van uitzonderlijke prestaties. De parels voor jouw organisatie zijn zowel betrokken als bevlogen. Zij hebben hart voor hun werk én voor de organisatie, zetten net dat extra stapje en vinden zichzelf ook bij de organisatie passen. Door de goede vragen op het juiste moment te stellen en actief te luisteren naar medewerkers creëer je een positief effect op andere medewerkers, op de werksfeer en op de buitenwereld. Hoe kan het dat sommige bedrijven er wel in slagen hun medewerkers te inspireren en anderen niet? Wat kunnen we leren van kartrekkers en hoe maak je van je medewerkers ambassadeurs van jouw organisatie? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Marijn Faassen, directeur van HR Syngenta en Arjen Swank van Effectory.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live