Nieuws

040422 People Power

Personeelstekort oplossen

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met verschillende gasten over personeelstekorten.

People Power Hot Topic behandelt elke maand een brandend thema binnen organisaties. Denk aan personeelstekorten, gezondheid, discriminatie of werkgeluk. Drie eigenwijze experts geven ongezouten hun mening over de verraderlijke valkuilen, verkeerde vooroordelen en ondubbelzinnige oplossingen. Glenn van der Burg ging in gesprek met Aukje Nauta, auteur en bijzonder hoogleraar en Edson Hato. Edson is een ervaren People Executive en oprichter van HR-adviesbureau LikeMinds Ltd.

Volgens de onderwijsinspectie daalt de kwaliteit van het onderwijs al ruim twintig jaar. Meer dan een kwart van alle docenten in Nederland kampt met burn-out klachten. Het lerarentekort werd al lang geleden voorspeld, maar is nog altijd niet opgelost. Sterker nog, het tekort aan leraren zal als we niets doen steeds verder oplopen. Volgens ramingen stijgt het tekort naar ruim 4.000 leraren in 2023/2024. Wanneer er niets verandert kan dit leiden tot een tekort van ruim 10.000 fulltime banen in 2027. Zijn bovengenoemde tekorten de symptomen die duiden op een groter probleem en hoe lossen we die problemen in het onderwijs op? Dat we meer leraren nodig hebben mag duidelijk zijn, maar de vraag blijft hoe maken we het vak van leraar aantrekkelijker? Glenn sprak met Julia Penning de Vries, Universitair docent aan de UU; Fleur Veringa, Beleidsadviseur Lerarentekort Voortgezet Onderwijsraad en Marius Bilkes van de Hybride Docent.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live