Nieuws

Kiev luchtfoto

Handel met conflictgebieden

Ron Lemmens ging met verschillende gasten in gesprek tijdens Trending Today.

Oekraïne was de afgelopen jaren sterk in opkomst bij zowel import als export van producten met Nederland. Wat voor gevolgen heeft de oorlog voor Nederlandse bedrijven die veelvuldig zaken doen met Rusland? Wat zijn de scenario's voor Nederlandse ondernemers en uiteraard de consumenten? We zien vooralsnog duurdere prijzen en een terugval in omzet. "Dit is niet het moment om de duurzaamheid doelstellingen aan de kant te zetten, ondanks de situatie in Rusland/Oekraïne. Er moet steun komen voor getroffen bedrijven." zei Europarlementariër Anja Hazekamp erover.

Verder ging Ron in gesprek met Winand Quaedvlieg van VNO-NCW en MKB-Nederland. De Russisch-Oekraïense oorlog heeft grote gevolgen en dat geldt ook voor Nederlandse ondernemers. Welke vraagstukken zijn er en hoe pakken we die aan?

Ron ging ook in gesprek met Wouter Duijvesteijn, eigenaar van Beyond Chrysant. Zij hebben veel handel die naar Rusland gaat, maar dat is door de oorlog stil komen te liggen. Daarnaast zijn de gasprijzen enorm gestegen en daarmee dus hun kosten.

Daarnaast sprak Ron met Cees-Jan Adema, directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Zij kunnen weinig producten importeren zoals granen en oliën uit Oekraïne. Waar liggen de oplossingen?

Trending Today is elke derde maandag van de maand te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke maand een andere ontwikkeling. 

Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Glenn van der Burg, Martine Hauwert, Fabienne de Vries en Ron Lemmens.

Luister live