Nieuws

210322 People Power Caroline Tervoort KPMG

Jong geleerd is oud gedaan

People Power stond dit keer in het teken van werk, leren en mantelzorg.

"In een productiebedrijf onderhoud je de lopende band. In een projectorganisatie zonder producten onderhoud je je mensen." Dat werknemers zowel qua vakinhoud helemaal meekomen als ook in hun persoonlijke ontwikkeling een goede gesprekspartner kunnen zijn, is bij accountants- en adviesorganisatie KPMG van groot belang om kwaliteit te kunnen blijven leveren. Met een gemiddelde personeelsleeftijd van 33 jaar vormen jonge KPMG-medewerkers een grote groep. Hoe geef je hun carrièreontwikkeling de ruimte? KPMG staat te boek als een leerbedrijf, maar welke uitdagingen liggen er voor KPMG als organisatie en wat voor effect had de coronapandemie daarop? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Caroline Tervoort-Visser, Chief HR Officer bij KPMG en met Tom Bos van Online Academy.

De combinatie van werk en mantelzorg is actueler dan ooit. Één op de vier werknemers combineert beiden. In de zorg is dat zelfs één op de drie. Naar verwachting zal het aantal dat werk met mantelzorgtaken combineert in de komende jaren fors toenemen. Het geven van mantelzorg kan echter zorgen voor stress, een hoger risico op depressie en een toename in ziekteverzuim, vooral wanneer de benodigde mantelzorg lastig te combineren is met werk.  Werkgevers spelen een essentiële rol in het combineren van werk en mantelzorg, maar wat moet je daarvoor doen als werkgever? Hoe weet je wie mantelzorger is, hoe ga je daarover het gesprek aan en welke afspraken kan je met de mantelzorger maken? Daarover sprak Glenn van der Burg in deze aflevering van People Power met Wies Kerkvliet, onderzoeker bij Werk&Mantelzorg en Martijn Tillema, adviseur werkgevers en gemeenten bij Werk&Mantelzorg. Beide gasten zijn daarnaast ook zelf mantelzorger geweest.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live